14:00

IF Brommapojkarna 3

Seger i seriefinalen

Seriefinal mot Mälarhöjden-Hägersten borta och det märktes på killarna redan på uppvärmningen att det var en viktig match. Stort fokus och bra pepp lovade gott....

Vi spelar vårdat första 10 minuterna men har väldigt svårt att skapa några farliga chanser. Även M-H spelar bra men vi släpper inte till något. I 18:e minuten slår Adam en fin frispark där Ludde kommer högst men nicken går över. Strax därefter tar Ludde ett skott ganska långt utifrån men det går en bra bit utanför mål. I 22:a kommer vi fram på vänsterkanten och djupt ner i straffområdet fångar Sebbe upp bollen och tar sig in mot mål längs förlängd mållinje och oerhört snyggt flippar han bollen på insidan av målvakten och in i bortre burgaveln till 1-0 till oss.
Matchen forsätter sedan som ett ställningskrig utan några farliga chanser. Med 10 minuter kvar gör Randow ett viktigt hemjobb och kommer före deras forward och med 1 minut kvar gör Win ett likadant hemjobb och ser till att bryta inlägget som leder till en hörna för M-H. Den hörnan tar dock Yusuf enkelt hand om.

I början på andra pressar M-H oss högt och vi har svårt att få till något spel. Det blir mycket spel mellan Yusuf och Adam samt att vi slår många långbollar. Dock skapar de inga farliga lägen.
Vår bästa chans kommer i 19:e minuten när Stross slår en fin boll på djupet till Ludde som slår in bollen framför mål och där är Acke först men avslutet går tyvärr över.
I 21:a minuten är det väldigt nära kvittering. Joel halkar och M-H kommer fria men Yusuf kommer ut fint och räddar. M-H behåller bollen men Yusuf tar sedan nästa avslut också.
Två minuter senare slår Sebbe en fin boll på djupet till Ludde som på ett tillslag sätter dit 2-0 högt i målvaktens högra hörn. Nu börjar det hända mycket i matchen. M-H kommer upp och har en fin nick som går över. Strax därefter kontrar vi på vänsterkanten när Edvin sätter fart och han slår en fin pass in framför mål där Ludde ”är på kontoret” och bredsidar in 3-0.
Inte slutar det där.....minuten senare följer Randow med upp från sin mittbacksplats och efter fint samspel med Ludde får han chansen inne i straffområdet men skottet går över. Nu får vi mer ytor och i nästa anfrall är det Abbe som utnyttjar det och smeker fram en boll till Ludde som placerar in 4-0 i målvaktens bortre hörn.
I 30:e slarvar vi och går bort oss runt eget straffområde och M-H kan enkelt sätta dit 4-1.
I 35:e tar Yusuf ett helt felaktigt beslut och slår till en motståndare och domaren kan inte göra annat än att visa det röda kortet. Eftersom Adam hade lämnat matchen (pga domaruppdrag) så var inte han ett alternativ som målvakt, så det blev Ludde som fick ställa sig mellan stolparna.
Med 5 min kvar får M-H en frispark strax utanför vårat straffområde och de slår den bra men Ludde sträcker ut och räddar. Det blir kaotiskt sista minutrarna men vi lyckas hålla undan och vinna med 4-1.

Alla killarna ska ha en eloge för arbetsinsatsen. Alla kämpade och tog duellerna mot ett tungt motståndarlag. Lite extra plus idag går till Ludde som kliniskt sätter dit tre bollar, till Abbe som jobbade över enormt stora ytor samt även Albin som tack vare hårt jobb var ”en städgumma” vid många tillfällen under matchen.

Nu njuter vi av segern och så syns vi på träningen imorgon.